Subota, 18 rujna, 2021

Zastavu RBiH i u zapadnom Mostaru proglasili ratnom!

Nemojte propustiti

Zastavu Republike Bosne i Heregovine koja se sinoć zaviorila na Starom mostu u Mostaru tokom muzičkog koncerta, pojedini hrvatski portali proglasili su ratnom zastavom Armije RBiH, a samo isticanje zastave nazvali su sramotnim.

Oko 2.000 građana Mostara sinoć je uživalo u koncertu grupe Colonia pod Starim mostom. Događaj je organiziran u sklopu manifestacije deset godina od ulaska Starog mosta i stare gradske jezgre Mostara na UNESCO–vu listu svjetske kulturne baštine.

U jednom trenutku grupa mladića istakla je zastava RBiH, koja je nekoliko trenutaka kasnije uklonjena.

Nekoliko hrvatskih medija izvjestilo je da je tokom koncerta došlo do skandala, jer je istaknuta ratna zastva Armije BiH.

Mostarci koji su se javili u redakciju Patrije poslili su i fotografije kojima su demantirali natpise portala. Objasnili su da se nije radilo o ratnoj zastavi Armije RBiH već od državnoj zastavi RBiH, koja je međunarodno priznata i korištena do 1998. godine kao državna zastava BiH.

U Republici Srpskoj također zastavu RBiH nazivaju ratnom, piše NAP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo