Petak, 17 rujna, 2021

Zašto mladenci iz BiH odlaze preko granice odmah nakon svadbe?

Nemojte propustiti

Većina novovjenčanih parova iz Hercegovine odmah nakon svadbe ‘hrli’ preko granice, a evo i razloga zašto je tome tako

Mladencima iz Hercegovine Hrvatska je postala hit mjesto za snimanje svadbenih fotografija. Dubrovnik je prvi grad koji su mladenci otkrili za bilježenje vjenčanih trenutaka, no hercegovački mladenci nerijetko odu u Makarsku, Split, Ston, kako bi imali što bolje vjenčane fotografije.

Parovi najčešće na fotografiranje u Hrvatsku odlaze dan nakon svadbe, a to fotografiranje je najčešće uključeno u paket koji su uzeli kod fotografa.

”Većina parova prestaje se fotografirati po Mostaru i Hercegovini. Nekad se slikalo po Blagaju, Bunici Starom mostu, Kravicama, Borku, a danas toga sve manje ima. Većina ih želi bit drugačija i želi imati dobre fotografije snimljene najčešće kraj mora”, ispričao nam je jedan fotograf, koji je dodao kako su mladenci često predlagali fotografiranje i u Istri, ali i u Crnoj Gori.

Za ovakva snimanja mladenci potroše gotovo jedan cijeli dan, što većini ne padne teško.

”U praksi se muškarci manje vole slikati nego žene. Većini mladi koje sam slikao nije bilo teško ponovo se našminkati i napraviti frizuru kako bi što bolje izgledale na fotografijama. Muškarci najčešće žele da snimanje završi što prije”, objašnjava fotograf.

Fotograf ne smatra kako u Hercegovini nema dobrih i lijepih mjesta za fotografiranje, nego kaže kako je ovo još jedan svatovski trend.

Ističe kako su mladenci kreativni kad je u pitanju lokacija za fotografiranje, pa kaže kako su mu predlagali fotografiranje u poljima, pokraj rijeka, mora, na stadionu, pored životinja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo