Četvrtak, 23 rujna, 2021

Zašto sam se udala za svekra

Nemojte propustiti

M. M. (43) iz okoline Niša razvela se od muža i u dogovoru sa njim udala se za svekra (72) kako bi naslijedila njegovu inostranu penziju od 800 eura, piše Blic.

Ovakvih slučajeva prevara sve je više u Srbiji, a građani im pribjegavaju kako bi obezbijedili sigurniju finansijsku budućnost. Zakon je jasan: takav brak ne bi trebalo da aminuje nijedan matičar u Srbiji ako to sud ne dozvoli. Ipak, u praksi je drugačije.

M. M. se udala za bivšeg svekra, udovca, nakon razvoda od njegovog sina koji nije uspio da se snađe u inostranstvu pa se vratio kući i obavljao sezonske poslove. Kako su djeca rasla, a bivši suprug (kojem je M. M. sada maćeha) ostao bez posla, morali su da smisle nešto da inostrana penzija ne bi propala.

– Molim vas, nemojte o tome, dovoljno me je sramota što se po selu prepričavaju priče iako smo mi to obavili u tajnosti – kaže M. M. za “Blic”.

– Muž bez posla, ja bez posla. Živimo od svekrove penzije. On je bolestan, i kad umre jednog dana, ostaćemo i bez toga. Sjeli smo i dogovorili se. Njegovaću svekra kao i dosad. Naravno, između nas se ništa nije promijenilo od onda kada sam mu bila snaha – priča vidno postiđena M. M.

Na kraju je M. M. rekla kako nije uradila ništa loše, već da ju je financijska situacija natjerala na ovo.

– Između mene i svekra se ništa ne događa, sve je isto kao i prije. Brinem o njemu kao i dosad, sa mužem spavam u istoj sobi, funkcionišemo kao par, a po selu se samo nagađa da li se to desilo ili nije. Zašto da propadne penzija koja nije mala, a ni suprug ni ja ne radimo – pita se M. M.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo