Petak, 25 lipnja, 2021

Zašto se ne morate bojati svih masti u hrani?

Nemojte propustiti

 Postoje masti koje naše tijelo razgrađuje jako lako i one se već u našem tijelu nalaze u određenoj količini

Velik broj ljudi zbog straha od raznih bolesti (primjerice kardiovaskularnih) i straha od dobivanja dodatnih kilograma izbjegava masnu hranu.

Koliko god je ponekad dobro preskočiti neki jako mastan obrok, moramo razlikovati vrste masti koje su dobre i one koje su loše.

Postoje masti koje naše tijelo razgrađuje jako lako i one se već u našem tijelu nalaze u određenoj količini. Takve su masti omega-3 masti koje možemo naći u orašastim plodovima, lososu i chia sjemenkama.

Masti koje biste ipak trebali izbjegavati su trans-masti i zasićene masti koje se nalaze u prerađenim proizvodima. Najlakši način da primijetite koje su masti loše jest da provjerite je li hrana koju jedete ujedno i slatka. Najgore su masti koje se nalaze u hrani koja je i slatka i slana: hamburgeri, pizze, pomfrit…

Pokušajte koristiti one masti koje su organske i zamijenite suncokretovo ulje sa zdravijim maslinovim uljem. Zasigurno ćete primijetiti pozitivne rezultate.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Snažno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo područje Jahorine

Prema najavama meteorologa, danas je u pojedinim područjima u BiH moguće nevrijeme, pljuskovi, grmljavina i grad. Nevrijeme praćeno gradom i...

Možda vas zanima i ovo