Srijeda, 31 svibnja, 2023

Mioković: ‘Zašto Srbi šute na Putinovo priznavanje genocida u Srebrenici? Da je to rekao Vladimir iz Sarajeva proglasili bi ga izdajnikom, a ovako srpstvo se poklopi ušima’

Nemojte propustiti

U Putinovom slučaju, kako kaže Dragan Mioković, srpstvo se poklopi ušima.

Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac, jutros se oglasio na svom Twitter nalogu povodom informacija koje su prenijeli domaći mediji, a radi se o jučerašnjoj press konferenciji Vladimira Putina, na kojoj je ruski predsjednik priznao genocid u Srebrenici.

S obzirom da je ova vijest, slučajno ili ne, prošla neopaženo u srbijanskoj javnosti, kao i u javnosti manjeg bh. entiteta, Mioković je uporedio “izjave Vladimira iz Sarajeva” sa onim što je rekao ruski predsjednik.

Upravo se čita:  Oglasio se mladić koji je zapalio 20 KM u ugostiteljskom objektu: Evo zašto je to uradio

– Da je Vladimir Srbin iz Sarajeva, i da je, urbi et orbi, izjavio da je u Bosni izvršen genocid, svekoliko srpstvo bi odmah i uglas popljuvalo izdajnika, rekao je Mioković.

U Putinovom slučaju, kako kaže Mioković, srpstvo se poklopi ušima.

– Kada to na ruskom izgovori kagebeovski recidiv, srpstvo se poklopi ušima, šuti i čeka. Šta? Pa da to neko prevede na srpski. Uz gusle, kazao je on.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ko su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović?

Kako „Avaz“ saznaje Ajša Ramić i Naida Mehanović bile su u vrlo bliskim odnosima. Naida Mehanović uhapšena je danas u...

Možda vas zanima i ovo