Petak, 17 rujna, 2021

Zašto su japanke tako loše?

Nemojte propustiti

Dok mnoge žene ne mogu ni zamisliti da dan ne provedu na visokim potpeticama, neke žene biraju udobnost ispred glamura. Ipak, ako ste među onima koji će zbog udobnosti izabrati japanke, stručnjaci upozoravaju, to je najgora vrsta obuće.

Japanke su opasna vrsta obuće. One ni u jednom dijelu ne podržavaju nogu. Kada ste u ravnim cipelama, prstima morate da hvatate podlogu i to stvara veliki pritisak na prste i zglobove. Ako cipela nema petu, a idealno bi bilo da je peta oko četiri centimetra, tada se rasteže tetiva od Ahilove pete do prstiju i dolazi do upala.

Ako već nosite japanke, nemojte ih nikako nositi cijeli dan, upozoravaju stručnjaci. “Mladi i zdravi ljudi koji redovno vježbaju neće imati problema sa takvom obućom. Žene koje su navikle na potpetice, mogle bi da osjećaju zatezanje i bol u listovima. Ali, ako je ravna obuća izrađena od kvalitetnih materijala, ne bi trebalo da bude većih problema, ako se nose povremeno.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo