Petak, 5 ožujka, 2021

Zašto su telefonske linije u svim institucijama uvijek zauzete?

Nemojte propustiti

Krizni štab zabranio proslavu 8. marta u ZDK, pojačan inspekcijski i policijski nadzor

Član Kriznog štaba i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Senad Huseinagić rekao je da su...

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Čović: Imamo tri člana Predsjedništva BiH i to se neće nikada promijeniti

Zašto se ne bi svaki stanovnik ove države mogao kandidovati? Ali je suština da u Predsjedništvu sjedi bošnjački, hrvatski...

I Slovenija donira BiH 4.800 vakcina

U radnoj posjeti Bosni i Hercegovini danas je predsjednik Slovenije Borut Pahor koji se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, ...

Jeste li ikada zapitali zašto su telefonske linije u Poreznoj upravi Opštini Novo Sarajevo, ali i generalno svim institucijama koje su tu zbog građana, uvijek zauzete?

Foto: Bh-news.com Čitalac portala Bh-news.com poslao je redakciji ovog portala fotografije koje pokazuju nerad i nemar uposlenika koji se plaćaju iz budžeta, odnosno iz džepa građana.

„Nekoliko dana pokušavam da dobijem Poreznu upravu putem telefona, kako bih se informisao o određenim pitanjima vezanim za plaćanje poreza i doprinosa. Kako je telefonski broj danima bio zauzet, uputio sam se u Poreznu upravu i zatekao na šalteru protokola podignutu telefonsku slušalicu koja tako stoji podignuta. Zato je linija uvijek zauzeta“, naveo je čitalac ovog bh. portala u dopisu moleći da bude anoniman, plašeći se “odmazde” poreske službe koja bi mu nakon ovog teksta mogla “pokucati” na vrata preduzeća.

Kao dokaz svojim tvrdnjama, fotografisao je telefon, ali i praznu šalter salu. Naveo je kako je došao za vrijeme pauze koja traje svakim radnim danom od 10.30. do 11.00 sati, ali da ni pola sata nakon pauze, niko nije spustio slušalicu na telefonski aparat.

Sudeći prema fotografijama, administracija u našoj zemlji zarađuje platu koju im obezbjeđuju isključivo poreski obveznici, najviše svojim neradom.

Uposlenicima, koji inače imaju redovne i visoke plate plate, očito je jako teško da podignu slušalicu kada telefon zazvoni, pa su iznašli najjednostavniji način da ignorišu građane, iste one od kojih žive, piše Bh-news.com.

 

(Bh-index/Bh-news)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Potvrđeno: Vučićevim vakcinama ističe rok 29. marta! Evo šta kažu iz Agencije za lijekove

Agencija za kontrolu lijekova i medicinskih sredstava završila je provjeru kvaliteta 5.000 vakcina Covishield/AstraZeneca koje je Srbija donirala Bosni...

Možda vas zanima i ovo