Petak, 1 ožujka, 2024

Zašto Vučić sjedi sam? Svi šefovi država Zapadnog Balkana su u prvom redu, a Aca je u drugom

Preporučeno

Svi su oni sjedili u prvom redu, dok je Vučić s hrpom papira u rukama sjedio iza u drugom redu, gledajući im u leđa.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na panelu o Zapadnom Balkanu, koji se održava u sklopu Svjetskog ekonomskog foruma u švicarskom Davosu sjedio je sam u drugom redu dok su lideri drugi zemalja sjedili u prvom redu.

Na fotografiji se mogu vidjeti izaslanik EU Miroslav Lajčak, hrvatski premijer Andrej Plenković, premijer Albanje Edi Rama, makedonski preddsjednik Stevo Pendarovski, ali i premijer Kosova Albin Kurti. Svi su oni sjedili u prvom redu, dok je Vučić s hrpom papira u rukama sjedio iza u drugom redu, gledajući im u leđa.

Upravo se čita:  Nova pravila u Srbiji: I vozačima iz BiH može biti oduzeto vozilo, provjerili smo zbog čega, kada i kako?
Foto: Ured predsjednika Sjeverne Makedonije

Nije poznato kako je došlo do ovakvog rasporeda sjedenja, je li predsednik Srbije sam htio biti izdvojen, posebice jer je na panelu sudjelovao i kosovski premijer, ili je, jednostavno, ostao bez stolca u prvom redu.

Sudionici panela razgovarali su o izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana i potrebi očuvanja stabilnosti, stvaranju uvjeta za poticanje ekonomskog rasta zemalja, a ukazano je na neophodnost riješavanja zamrznutih sporova.

Upravo se čita:  Ona je najmlađi doktor pravnih nauka, Mis turizma Evrope, odbojkaški sudija, poliglota... Upoznajte Saru Mitić, djevojku za primjer!

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas