Subota, 4 veljače, 2023

Zastoji i spor saobraćaj: Evo na kojim putnim pravcima BiH ima najviše snijega

Nemojte propustiti

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog snijega na kolovozu i zaostalih teretnih vozila usporeno i otežano, uz česte zastoje, saobraća se na magistralnom putu Olovo-Kladanj-Tuzla na području Karaule.

Usporeno zbog snijega saobraća se i preko prijevoja Rogoj na putu Sarajevo-Foča. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Glamoč-Mlinište i Turbe-Banja Luka, kao i na širem području Romanije i Han Pijeska, te na putu prema Jahorini. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U ostalim krajevima kolovoz je mokar, a upozorava se i na učestale odrone.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila, na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Interesantno za vas

Izdvajamo

FIPA kojom upravlja Milica Marković potpuno podbacila: Veliki pad stranih investicija!

I dok strane investicije bilježe ozbiljan pad, FIPA se ponovo pohvalila aktivnostima na Fejsbuku. Direktne strane investicije u BiH periodu...

Možda vas zanima i ovo