Četvrtak, 25 travnja, 2024

Zastoji i spor saobraćaj: Evo na kojim putnim pravcima BiH ima najviše snijega

Preporučeno

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog snijega na kolovozu i zaostalih teretnih vozila usporeno i otežano, uz česte zastoje, saobraća se na magistralnom putu Olovo-Kladanj-Tuzla na području Karaule.

Usporeno zbog snijega saobraća se i preko prijevoja Rogoj na putu Sarajevo-Foča. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Glamoč-Mlinište i Turbe-Banja Luka, kao i na širem području Romanije i Han Pijeska, te na putu prema Jahorini. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Upravo se čita:  Putnici u nevjerici posmatrali dramu pri povratku iz Njemačke u Bosnu i Hercegovinu: Vozač autobusa se potukao sa putnikom zbog pasoša

U ostalim krajevima kolovoz je mokar, a upozorava se i na učestale odrone.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila, na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Upravo se čita:  Bliži se 1. maj: Janje od 15 kilograma košta 345 KM!

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas