Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Hercegovina: Puhao je vjetar od 100 km/h, rušio je sve pred sobom

Nemojte propustiti

Štete su zabilježene u mnogim gradovima na području Hercegovine, a zbog snažnog vjetra izdano je upozorenje za područje cijele BiH.

Olujni vjetar protekle noći u Trebinju je lomio stabla, rušio prodajne štandove na gradskom trgu, kao i bilborde, a prevrnuta je i kamionska prikolica na ulazu u taj grad.

Udari vjetra na momente su dostizali oko 100 kilometara na sat, javili su lokalni portali, pozivajući se na podatke Meteorološke stanice Trebinje.

Foto: Trebinje danas

Foto: Trebinje danas

Vjetar je nanio štetu i na plasteniku u rasadniku mediteranskog i drugog bilja u trebinjskom polju, koji je u vlasništvu Centra za gazdovanje kršom.

U Bileći je stablo palo na stambeni objekt.

Na terenu su nadležne službe koje saniraju nastalu štetu.

Problema sa snabdijevanjem električnom energijom ima u pojedinim naseljima u Trebinju, Bileći i Nevesinju.

Ogromne štete u Mostasru

Olujni vjetar koji je noćas zahvatio područje Hercegovine napravio je ogromne štete u Mostaru.

Vjetar je čupao i lomio stabla od kojih su mnoga padala na parkirane automobile. Rušene su reklame na ulicama, pucali su prozori na zgradama od koji su neke ostale i bez fasade.

Mostar, Foto: Bljesak

Mostar, Foto: Bljesak

Mostar, Foto: Bljesak

Na uklanjanju stabala tokom noći radili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice, dok su uviđaj izvršili pripadnici Policijske uprave Mostar.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo