Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Zastupnica Bošnjaka u Skupštini Crne Gore održala lekciju u lice novoj srpskoj vladi: Ne smijete nam dirati Srebrenicu!

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Kenana Strujić-Harbić, narodna poslanica u Skupštini Crne Gore, koja je hrabro održala lekciju negatorima genocida bila je gost kod Senada Hadžifejzovića na Face televiziji. Prenosimo neke od najzanimljivijih izjava:

– Da, hrabra sam! U parlamentu CG ima zastupnika koji nas etiketiraju kao građane drugog reda, prozivaju kroz Srebrenicu, kroz to što smo Bošnjaci!

– Parlamentarci Srbi nas vraćaju na bolne teme i provociraju naše emocije! Zašto? Srebrenicu ne možemo gumicom izbrisati!

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

– Skupština CG usvojila Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta kojom se osuđuje masovni zločin u Srebrenici. Masovni zločin! Predsjednik Đukanović to naziva Rezolucijom o genocidu, priznaje genocid i izvinjava se! PZP je podržao Deklaraciju o Srebrenici, a onda Krivokapića! Predstavnici DPS-a priznaju genocid!

– U 21. vijeku smo dobili apostolsku vladu s 12 apostola! Crnogorci imaju poštovanje prema žrtvama u Srebrenici! Uvijek ću stati na stranu Bošnjaka u Crnoj Gori! Plašimo se dana koji nam dolaze! Veliča se srpska vlada! Sa zgrade parlamenta ispaljen vatromet! Slave smjenu vlasti s nacionalnim obilježjima druge države!

– Imamo Bosanku u Vladi koja je rekla da je srpski nacionalista i četnik! Bit će na čelu ministarstva prosvjete, bojimo se šta će Bošnjačka djeca učiti! Imamo ministricu zdravstva koja nije poštovala epidemiološke mjere na sahrani patrijarha! 10% je Bošnjaka u CG po posljednjem popisu iz 2011. godine, oko 70 hiljada pripadnika islamske vjere,…

– Nadam se da će se povećati procenat zastupljenosti Bošnjaka! Nikada nisam imala problema u Pljevljima od komšija i prijatelja! Ne plašim se! CG duguje Bošnjacima, jer smo dali veliki doprinos 2006. godine, kako bi vratila svoju nezavisnost!

– Pogubno je da Krivokapić nudi da mu neko od Bošnjaka bude savjetnik za manjine! Nikome ništa ne dugujem, u ovaj posao sam ušla sa iskrenim nijetom i čistim srcem! Pravimo dobar ambijent za Bošnjake u CG! Nemamo drugu domovinu! CG je naša domovina! Nećemo živjeti u prošlosti!

– Otkako su preuzeli vlast oni koji baštine retrogradne politike, ostali su nam samo himna i grb na zastavi Crne Gore! Hoće i himnu da nam uzmu, a poslije možda i simbole da mijenjaju! Ne plašim se, jer smo članica NATO-a! Dritan najbolju poruku dobio od političara i pisaca iz BiH! Nadam se da ova vlada neće dugo potrajati!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo