Utorak, 18 svibnja, 2021

Zastupnica Sanja Vulić poručila da Srbi nisu genocidaši: Ponosna sam što imamo Srbe poput Milorada Dodika

Nemojte propustiti

Zastupnica SNSD-a Sanja Vulić, kazala je da Srbi nisu genocidaši dodajući da je ponosna na sve čestite Srbe.

U fokusu rasprave državnih parlamentaraca i dalje su izjave koje je ovih dana medijima dao lider SDA Bakir Izetbegović i deklaracija koju je predložio poslanik DNS-a Nenad Nešić kojom se osuđuju Izetbegovićeve izjave u kojima je, kako kaže, vrijeđao Srbe i crnce.

Poslanik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović je, između ostalog, kazao da BiH jeste njegova domovina, ali da ne zna do kad će biti jer ne može da ostvari svoja politička prava.

Branislav Borenović, poslanik PDP-a, kaže da je nazvati jedan narod genocidaškim i druge prozivati rasističkim izjavama za svaku osudu.

Poslanik Damir Arnaut, obraćajući se Nešiću čija je predložena deklaracija izazvala brojne rasprave kaže da ova priča skreće pažnju sa ključnih tema.

Poslanik SDA Adil Osmanović je, pojašnjavajući značenje riječi genocidaši, kazao da su to oni koji su direktno svojim postupcima radili na činjenju genocida što je potvrđeno sudskim presudama pred domaćim i međunarodnim sudom te da se to ni u kojem slučaju ne odnosi na jedan narod.

Zastupnica SNSD-a Sanja Vulić, kazala je da Srbi nisu genocidaši dodajući da je ponosna na sve čestite Srbe.

– Ponosna sam što imamo Srbe kakav je Milorad Dodik i Nešić, kaže Vulić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo