Subota, 22 siječnja, 2022

Zastupnik u Hrvatskom saboru na RTV Herceg-Bosne poručio: Moguć rat i raspad BiH

Nemojte propustiti

Raspudić pokušaj ukidanja konstitutivnosti naroda ocijenio je zločinačkom politikom.

Nino Raspudić, aktuelni zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru, gostovao je na RTV Herceg-Bosne u Mostaru te poručio da su rat i raspad Bosne i Hercegovine mogući.

“Ne može se voditi dijalog s onima koji pozivaju na sukob. Ono eventualno zašto to vrijedi ponavljati je obraćati se bošnjačkoj javnosti, biračima tih stranaka jer su i oni sluđeni ovakvom politikom, a političkoj klasi poput Izetbegovića ili ovih još ekstremnijih tobože građanskih stranaka objašnjavanje je gubljenje vremena. Mogući su i rat i raspad BiH”, kazao je Raspudić.

Pokušaj ukidanja konstitutivnosti naroda ocijenio je zločinačkom politikom.

“Zločinačka, jer demontira samu bit Daytonskog mirovnog sporazuma“, naveo je Raspudić.

Naglasio je kako je moralna prednost Hrvata u BiH što za sebe doista ne traže ništa što ne bi dali drugim narodima.

“Nijedan Hrvat u BiH ne mašta o tome da on odredi ko će predstavljati Bošnjake ili Srbe u Predsjedništvu ili Domu naroda. Onda to daje i moralnu težinu zahtjevu na osnovu onoga što stoji u Ustavu, odnosno Aneksu četiri mirovnog sporazuma – da tražiš za sebe ono što ti pripada“, rekao je Raspudić.

Ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona, smatra da se Republika Hrvatska ne treba postavljati na način da legitimnim predstavnicima Hrvata govori što bi trebali činiti.

“Hrvatski narodni sabor bi žurno, koliko je danas, trebao započeti s ozbiljnim zasjedanjem i napraviti strategiju što ako do promjene Izbornog zakona ne dođe“, objasnio je Raspudić.

Da je on u nekoj od hrvatskih stranaka u BiH, kaže, već bi danas počeo razgovore i tražio što širi konsenzus među hrvatskim političkim strankama i široj zainteresiranoj javnosti za bojkot izbora.

Više s weba

Izdvajamo

Slučaj u BiH: Radnice Konzuma se smrzavale, nisu mogle ući na posao od parkiranog auta na ulazu u prodavnicu

S obzirom na udaljenost vozila od ulaznih vrata, barem se vozač ne treba brinuti o kvaliteti senzora na vozilu. Nesvakidašnja...

Možda vas zanima i ovo