Subota, 23 listopada, 2021

Zastupnik u Parlamentu BiH Nikola Lovrinović Komšića nazvao “parazitom”: Milanović je i moj predsjednik

Autor:Klix.ba

Nemojte propustiti

Lovrinović je kazao i se Milanović ne može porediti s predsjednikom Srbije Aleksandom Vučićem.

Nikola Lovrinović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH i predsjednik Kluba HDZ-a u istom domu, kazao je da je Zoran Milanović i njegov predsjednik.

Podsjetimo da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nedavno kazao da je on predsjednik I Hrvata u BiH. Kako je, nakon dodatnog zahtjeva novinara pojasnio, veliki broj Hrvata u BiH su državljani Hrvatske, pa im je samim tim on predsjenik.

Lovrinović je, tokom gostovanja na Federalnoj televiziji, rekao da je državljanin Hrvatske i da je, u tom konktekstu, Zoran Milanović njegov predsjednik.

Lovrinović je kazao i se Milanović ne može porediti s predsjednikom Srbije Aleksandom Vučićem.

“Teško mi je komentirati način komuniciranja gospodina Milanovića. Ja ponekad slično govorim pa možda izgledam grubo, međutim ne bih to uspoređivao sa recimo gospodinom Vučićem. Milanović, koliko sam ja upoznat, nikada nije govorio ni o čemu što sliči na secesiju, na disoluciju, na uzimanje teritorija. Znači on je sve vrijeme govorio zapravo o političkom pravu hrvatskog naroda u BiH za legitimnim predstavljanjem”, rekao je Lovrinović.

Smatra da je Milanovićev stil “dobar za odnose Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, jer je otvoren”. Kada je riječ o Željku Komšiću, kaže da bi se “moglo reći da je parazit”.

“Ne upražnjava i ne zastupa one koje navodno predstavlja. Niti se potrudio da to ikada učini. Niti je pokazao volju da ima to da radi. On ne govori hrvatskim jezikom. Od tih ‘sitnih’ stvari do vrlo krupnih. Komšićev problem je to što on ima svoj stav o svemu ovome, što on ovu državu vidi drugačije, što on nema legitiman izraz hrvatskog naroda”, podvukao je Lovrinović.

Dodao je da Komšić ima legitimno pravo da se bori za kakvu god hoće državu, ali mora poštivati Ustav.

“On Ustav ne poštuje. Komšić jednostavno nije predstavnik hrvatskog naroda. Ustav kaže bošnjački i hrvatski, koji se biraju u Federaciji, i srpski iz Republike Srpske. U Izbornom zakonu stoji da se oni moraju opredijeliti kojoj nacionalnosti pripadaju. To je prevara”, zaključio je zastupnik HDZ-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo