Četvrtak, 21 listopada, 2021

Zatražen pritvor za Trnku i Hatibovića

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Na današnjem ročištu prvooptuženom Salemu Hatiboviću i drugooptuženom Nihadu Trnki u slučaju paljenja zgrade Predsjedništva BiH tokom demonstracija 7. februara, a koje je uhapsila Federalna uprava policije (FUP) na osnovu fotodokumentacije prošle sedmice, Tužilaštvo BiH zatražilo je mjeru pritvora, dok je odbrana i prvooptuženog i drugooptuženog zatražila mjeru zabrane.

Muhidin Kapo, advokat Nihada Trnke na Sudu BiH kazao je da ovo što je uradio njegov branjenik i što je priznao ne može biti okarakterizirano kao djelo terorizma.

– Ovo bi moglo biti okarakterizirano kao djelo izazivanja opće opasnosti ili oštećenje imovine. On je mlad momak, nikad nije imao sukob sa zakonom stoga sam optimističan da sud neće prihvatiti zahtjev tužilaštva BiH – kazao je Kapo.

Senad Bilić, advokat prvooptuženog Salema Hatibovića naglasio je da njegov klijent nije priznao ovo djelo te da se na fotogokumentaciji nigdje ne prikazuje.

– Moj klijent je samo kazao da su ga demonstranti u 17:15 sati zaustavili ispred zgrade Predsjedništva BiH, te iz gepeka uzeli litar rakije i litar benzina koji je bio namijenjen za motornu pilu – naveo je Bilić.

Sud BiH do kraja radnog vremena poslat će pismeni otpravak u kojem će biti poznata odluka da li će Hatiboviću i Trnki biti određen pritvor.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo