Srijeda, 23 lipnja, 2021

Zatražen pritvor za troje federalnih inspektora, uzimali mito prilikom kontrola

Nemojte propustiti

Za nezakonite radnje, a preko osumnjičenog Zijadića, uzimali su mito u iznosu od 200 do 250 KM. U određenim slučajevima nisu uopće vršili inspekcijski nadzor ili nisu izricali prekršajne kazne.

Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Mirzi Ademaju, Edini Busuladžić i Alziri Hota, inspektorima FUZIP-a koji se sumnjiče za krivična djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti ili uništiti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Dakle, sumnjiče se da su uz posredovanje Enesa Zijadića, vlasnika jedne trgovinske radnje, sačinjavali zapisnike o inspekcijskom nadzoru bez da su utvrđivali stvarno stanje. Za navedene nezakonite radnje, a preko osumnjičenog Zijadića, uzimali su mito u iznosu od 200 do 250 KM. U određenim slučajevima nisu uopće vršili inspekcijski nadzor ili nisu izricali prekršajne kazne.

Osumnjičeni Enes Zijadića je prilikom ispitivanja priznao izvršenje svih navedenih radnji, te su mu predložene mjere zabrane sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo