Nedjelja, 18 travnja, 2021

Zatraženo od Vijeća ministara da odmah zabrani sve ulaske u Bosnu i Hercegovinu bez negativnog PCR testa ili obavezne izolacije

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Građani Bosne i Hercegovine umiru zbog nedjelovanja Vijeća ministara – poručuju iz Naše stranke
Naša stranka zahtijeva da se Vijeće ministara BiH probudi iz zimskog sna i poduzme hitne mjere iz svoje nadležnosti s ciljem ublažavanja očitih posljedica novog talasa pandemije koronavirusa u našoj zemlji. Naša stranka podsjeća da Vijeće ministara BiH nije održalo niti jednu redovnu sjednicu još od 26. februara, iako je u tih 15 dana zabilježeno preko 10.000 novih slučajeva, a kupovina vakcina nije ni počela, saopćeno je.

“Naša stranka traži da prva mjera Vijeća ministara BiH bude zaustavljanje svih ulazaka stranih državljana u Bosnu i Hercegovinu bez negativnog PCR testa ili dokaza o vakcinaciji, odnosno obavezne izolacije za naše državljane koji ne posjeduju negativan test. Ovo će ne samo osigurati da zaražene osobe ne ulaze u državu, već će također poslati jasnu poruku da konačno i Vijeće ministara BiH shvata ozbiljnost trenutne situacije”, navode.

“Šta više, vrijeme je da državni ministri također shvate da će bilo kakva finansijska dobit od turizma biti poništena ogromnim ljudskim žrtvama, ali i troškovima po našu ekonomiju kroz bolovanja, bolničke troškove i neizbježna zatvaranja privrednih djelatnosti. Građani Bosne i Hercegovine umiru zbog nedjelovanja Vijeća ministara.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Ukoliko Vijeće ministara BiH ne postupi na ovaj način, Naša stranka će sa drugim opozicionim strankama tražiti sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma, kao i stalno zasjedanje ovog tijela (uz poštivanje svih mjera, što je poslovnikom tog Doma omogućeno) s ciljem donošenja mjera neophodnih za smanjivanje broja zaraženih u što skorijem roku”, navode.

Naša stranka navodi da se ova situacija ne može sanirati na samo jednom nivou vlasti, već da “svi trebaju djelovati po uzoru na Kanton Sarajevo – stalna zasjedanja, nove mjere i odgovoran odnos bez bilo kakvog politikantstva”, navode iz Naše stranke.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zavirite u Zetru: Spremno za masovnu imunizaciju u Kantonu Sarajevo

U prvoj fazi vakcinacije trebale bi biti vakcinisane osobe starije od 75 godina. Potom osobe starije od 65 godina....

Možda vas zanima i ovo