Subota, 26 studenoga, 2022

Zatvoren McDonald’s u Mostaru

Nemojte propustiti

Pisanje Bh-index portala potvrđeno, “McDonald’s” u Mostaru je zatvoren. Nakon višemjesečnih prijetnji, pokušaja reketa i ucjena, što je potvrdio i glasnogovornik MUP-a HNK Srećko Bošnjak rekavši kako je u proteklom periodu bilo prijava po ovom pitanju i da će se policija HNK-a, izjasniti početkom naredne sedmice, u McDonald’su su odlučili zatvoriti restoran, javljaju Nezavisne novine

McDonald's restoran u Mostaru (Foto: Arhiv)
McDonald’s restoran u Mostaru (Foto: Arhiv)

VEZANO: Zbog “reketa” i ucjena ili katastrofalnih mikrobioloških standarda: McDonald’s zatvara restoran u Mostaru?!

– Državnim istražnim organima uputili smo sve dokumente u kojima se od “McDonald’sa” decidno traži novac, a da bi prestale ucjene i kontinuirani napadi na naš rad u tom gradu. Zbog interesa istrage detalje vam ne mogu dati. Svakodnevno primamo prijetnje, ali nećemo pristati na reketiranje, ulazak u mrežu korupcije niti politička potkusurivanja, čak i pod cijenu zatvaranja našeg restorana – istakao je Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija firme “Gliese 581g DL McDonald’s”.

Prema njegovim riječima, kulminacija pritiska je insistiranje kantonalne sanitarne inspektorice Branke Kordić-Udovičić da se poštuje Pravilnik o mikrobiološkim standardima iz Narodnog lista “HRHB 22/95”.

Sporan nalaz

McDonalds_Mostar– Ovlašteni laboratorij Zavoda za javno zdravstvo HNK se poziva, kao i u ostalim kantonima, na standarde BiH iz “Službenog lista RBiH” broj 2/92 i nikada nije postojao problem s ispravnošću proizvoda, ne samo u Mostaru već ni u Sarajevu i Tuzli. Nakon što je inspektorica Kordić-Udovičić, u januaru, kontrolisala tri puta u samo šest dana naš rad, što je nezapamćeno, te kad ništa sporno nije pronađeno, odjedanput, u martu, dobivamo jedan sporni nalaz iz Službe za zdravstvenu ekologiju u Mostaru i stav da se primjenjuju pravilnici “HRHB” – navodi Hadžiarapović.

On je odbacio navode o postojanju bakterije u salati ili bilo kojem proizvodu, a za što postoje svi dokumenti, te dodao da je ista salata u superreviziji nalaza potpuno ispravna, te je dodao kako je javna tajna da Mostar ima problem sa kvalitetom vode, pa smo ugradili opremu koja se ugrađuje u bolnice da bismo izbjegli i taj problem.

– Da budem jasan, podržavamo rad svih inspekcija, ali nemoguće je raditi pod ovim uslovima, ucjenama i nepoznanicom ko je nadležan da vas kontroliše i izdaje različite nalaze te potom javno širi laži bez odgovornosti – zaključuje Hadžiarapović.

Hadžiarapović je odbio komentarisati navode bivših uposlenika, kazavši kako su u pitanju neistine koje će se dokazati na sudu.

(Nezavisne novine/Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

To je dogovor koji je postignut – Albin Kurti: Na proljeće se očekuje međusobno priznanje Srbije i Kosova

 - Znate da Kosovo ne priznaje Srbiju, Srbija ne priznaje Kosovo, i sada imamo rok da se to međusobno...

Možda vas zanima i ovo