Srijeda, 28 srpnja, 2021

Zaustaljevni na hrvatskoj granici: Kamionima iz bh. eniteta Republika Srpska ne dozvoljava se prelazak

Nemojte propustiti

Blokada prevoza stvara ozbiljan problem koji bi mogao da eskalira i nanese štetu domaćoj privredi jer je Italija drugi najznačajniji spoljnotrgovinski partner bh. entiteta RS – tvrde nadležni

Kamioni preduzeća iz BiH koji prevoze robu u Italiju i iz te države zaustavljeni su u Hrvatskoj što može nanijeti veliku štetu privredi RS-a pošto ih je većina od preduzeća iz ovog entiteta , izjavio je danas Srni portparol Privredne komore Republike Srpske Vladimir Blagojević.

Blagojević je rekao da se usložnjava situacija u vezi sa uticajem virusa korona na privredu entiteta.

“Prema informacijama koje smo dobili od preduzeća koja se bave transportom robe, vozači kamiona su zaustavljeni u Hrvatskoj. Kamioni koji prevoze robu iz Italije su bez problema izašli iz te države i prošli kroz Sloveniju, ali su zaustavljeni u Hrvatskoj. S druge strane, kamionima sa robom koji su krenuli iz BiH u Italiju nije omogućeno da uđu u Hrvatsku”, istakao je Blagojević.

Prema njegovim riječima, blokada prevoza stvara ozbiljan problem koji bi mogao da eskalira i nanese štetu domaćoj privredi jer je Italija drugi najznačajniji spoljnotrgovinski partner bh. entiteta RS.

“Mnoga naša preduzeća fokusirana su na poslovanje sa Italijom”, kaže Blagojević.

On je ocijenio da je prostor za djelovanje u vezi sa problemom sa kojim se suočavaju prevoznici sužen s obzirom na to da je to odluka druge države.

“Pitanje je koliko se može reagovati, ali mi ćemo o ovom problemu obavijestiti sve nadležne institucije”, istakao je Blagojević.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo