Subota, 15 svibnja, 2021

Zaustavili dva kombija puna drva: “Vidiš mi ruke. Čitav dan smo radili. Imam dvoje djece, idu u školu!”

Nemojte propustiti

Vozač Mercedesa se odmah pravda da nije sjekao i krao drva u šumi te da u Bjelimišću ima privatnu šumu. No, nema nikakvih papira.

Policajci prave punkt na raskrsnici puta Bjelašnica – Krupac. Kroz gustu maglu nailaze dva kombija – stari Mercedes i Fiat Ducato. Iskusnim policajcima odmah zapada za oko da su vozila legla skoro do poda. Nešto teško prevoze. Traže dokumente, a potom i da otvore vrata kombija. Tovarni prostori puni su drva.

Vozač Mercedesa se odmah pravda da nije sjekao i krao drva u šumi te da u Bjelimišću ima privatnu šumu. No, nema nikakvih papira.

– Prijatelju, vidiš mi ruke. Čitav dan smo radili. Imam dvoje djece, idu u školu. Nema kome se nisam obraćao i tražio posao. Dajte nam metle da čistimo pa nećemo ovo raditi – jada se drugi vozač Fiata.

Policajci nedaju pardona, zovu šefa smjene, koji ih upućuje da svi idu na Mrazište, gdje je ispostava „Sarajevo šuma“. Čekaju dolazak šumara, a potom su šverceri s drvima morali istovariti čokove. Negodujući, vozač Mercedesa predlaže kolegi da pita šumara da otkupe drva.

– Otkupit ćeš k…. – odgovorio mu je vozač Fiata.

Policajci su nam ispričali da je krađa drva gorući problem kad je riječ o Trnovu. Kazali su nam da je u ovom slučaju šumar napravio zapisnike te da će ih prekršajno sankcionirati. U oba kombija bilo je po dva metra drva u prometu. Da je bilo više, onda bi i krivično odgovarali.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Američki ambasador u BiH Eric Nelson: Mora da znate da ovo nije obična vojna vježba, radi se o najvećoj koju su SAD imale u...

- SAD nastavljaju da podržavaju mir i stabilnost u BiH. Ovo je izuzetna prilika za vojnu vježbu, gdje će...

Možda vas zanima i ovo