Srijeda, 21 travnja, 2021

Zavoda za javno zdravstvo FBiH: Imamo ugovor s ‘Medimpexom’, drugo ne možemo špekulirati

Nemojte propustiti

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH (ZZZ FBiH) je potpisao ugovor veledrogerijom „Medimpex“ d.o.o. Sarajevo za nabavku vakcina protiv COVID-19 u Federaciji BiH – saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

– Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u utorak, 16. marta 2021. godine zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da bez odlaganja potpiše ugovor sa odabranom veledrogerijom. “Medimpex” d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500.000 doza cjepiva “Sputnjik V” za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100.000 doza cjepiva biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400.000 doza cjepiva da će isporučivati sukcesivno.

“Medimpex” d.o.o Sarajevo se također obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine cjepiva, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno.

O navodnoj i eventualnoj registraciji cjepiva u narednom periodu Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH ne može špekulirati, te Vas molimo da se za takve vrste informacija obratite Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH – navodi se u saopćenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo