Utorak, 16 kolovoza, 2022

Završen sastanak u Predsjedništvu BiH: Šta su Džaferović, Komšić i Dodik rekli Sanchezu

Autor:N1

Nemojte propustiti

Španski premijer je posjetu Zapadnom Balkanu započeo u petak, a osim Sarajeva i Beograda, planirana je posjeta Podgorici, Skoplju i Tirani

Premijer Španije Pedro Sanchez stigao je u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini i sastao se sa članovima Predsjedništva BiH. Nakon radnog sastanka predstavnicima medija se obratio i predsjedavajući Predsjedništva Šefik Džaferović koji je poručio da BiH ima prijatelja u Španiji, te da ta zemlja snažno podržava kandidatski status BiH u EU.

Tokom razgovora, kako je naveo Džaferović, govorili su o bileteralnim odnosima Španije i BiH. Govorili su i o Evropskoj uniji, ali i o reformama kako bi BiH što prije dobila kandidatski status.

– Španija snažno podržava kandidatski status BiH u EU. Kraljevina Španija preuzima uskoro predsjedavanje Evropskom unijom. Ja se nadam da će BiH do tada ispuniti uvjete i da će do tada postati kandidat za članstvo u EU, rekao je Džaferović.

Ponovio je da su odnosi prijateljski bez otvorenih pitanja, te da su na političkom nivou odlični, ali da će ih nastavit dalje graditi.

– Sanchez je uvijek otvoren za razgovore sa nama, i uvijek sam imao pruženu ruku, dodao je.

Stvari se, napomenuo je, moraju unaprijediti u ekonomskoj saradnji, robnoj razmjeni i turizmu i saradnji u oblast kulture i obrazovanja.

Španski premijer je posjetu Zapadnom Balkanu započeo u petak, a osim Sarajeva i Beograda, planirana je posjeta Podgorici, Skoplju i Tirani, javlja N1.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo