Petak, 22 listopada, 2021

Završena turistička sezona: Hrvatska ukinula pravilo ulaska na 12 sati koje je vrijedilo za sve građane iz Bosne i Hercegovine koji imaju hrvatsko državljanstvo!?

Autor:Dnevni.ba

Nemojte propustiti

Ovo pravilo vrijedilo je tokom cijele turističke sezone za sve građane iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo.

Prema informacijama mostarskog Dnevnog lista koje su dobili od više građana Bosne i Hercegovine koji su ovog vikenda pokušali ući u Hrvatsku doznaju da je praktično ukinuto famozno pravilo ulaska u Republiku Hrvatsku od 12 sati. Ovo pravilo vrijedilo je tokom cijele turističke sezone za sve građane iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo.

No, sada na granici sa Republikom Hrvatskom granični policajci, kako tvrde građani, usmeno obavještavaju da je to pravilo ukinuto te da je za ulazak u Hrvatsku sada potrebno imati negativan test na koronu, imati potvrdu o preboljeloj bolesti ili posjedovati potvrdu o preboljeloj bolesti.

Navodni izgovor za ovaj potez jeste da je BiH sada stavljena na crvenu listu Europske unije i da dosadašnji način ulaska više nije moguć. Sasvim slučajno, ako je tome vjerovati, sve se poklapa sa završetkom turističke sezone.

Ukoliko se ne radi o samovolji hrvatskih graničnih policajaca zaista je sramotno da hrvatske vlasti nisu javno obavijestile svoje državljane o promjeni pravila ulaska u Hrvatsku iz BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo