Petak, 22 listopada, 2021

Zbog blokade grada slijede hapšenja u GRAS-u? Vlada naredila da se do 16 sati mora uspostaviti saobraćaj u Sarajevu!

Nemojte propustiti

Na vanrednoj sjednici, koja je održana danas, Vlada Kantona Sarajevo (KS) je naložila Skupštini, Nadzornom odboru i direktorici Grasa uspostavu saobraćaja i procesuiranje odgovornih.

policija-tramvaj

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković je na konferenciji za novinare rekao je kako je tek završena vanredna sjednica, te da Vlada nalaže skupštini, nadzornom odboru i direktorici Grasa da se hitno uspostavi saobraćaj na čitavoj teritoriji Kantona Sarajevo i angažuju svi uposlenici koji su potrebni za izvršenje prevoza.

Naloženo je i da se utvrde razlozi nenajavljene i nezakonite obustave saobraćaja i protiv odgovornih lica pokrenuti odgovorne i disciplinske mjere.

Ukoliko se saobraćaj ne uspostavi do 16 sati, Vlada KS će u svojim nadležnostima uvesti mjere za uvođenje alternativnog prevoza u Kantonu Sarajevo.

“Najava postoji za 17. april, ali ovo štio se dans desilo je drugačija aktivnost”, rekao je Zeljković.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić izjavio je za Fenu da je stanje koje se ponavlja s javnim gradskim saobraćajem u Sarajevu nedopustivo bez obzira na zahtjeve radnika i stanje u preduzeću, jer građani ne bi smjeli ostati bez usluge javnog gradskog prijevoza.

– Vlasti koje su nadležne za javni gradski saobraćaj moraju vrlo ozbiljno rješavati taj problem – istaknuo je Komšić.

Nezadovoljstvo se ne može iskazivati na ovaj način

Podsjeća da i u drugim gradovima u kojima javna preduzeća obavljaju javni gradski saobraćaj postoje nezadovoljstva, ali se javni saobraćaj ne zaustavlja.

– To je isto kada bi ljekari prestali pružati usluge pacijentima. Postoje neke službe u kojima se nezadovoljstvo ne može iskazivati na ovaj način, odnosno u ovom slučaju da se građani liše usluga prijevoza i tako ugroze i poslove radnika u drugim firmama kao i odlazak u školu i na fakultet te zbrinjavanje bolesnika – naglašava gradonačelnik.

Izvor: Doznajemo

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo