Subota, 3 prosinca, 2022

Zbog čega su danas rolo i zebra zavese toliko popularne na tržištu?

Nemojte propustiti

Rolo zavese su danas definitivno najtraženija vrsta zavesa kako za stambene tako i za poslovne objekte. Odmah nakon pojavljivanja ovih zavesa na tržištu, metražne zavese su polako pale u zaborav. Razlog je taj što rolo zavese imaju niz prednosti, naročito kada je njihova namena i održavanje u pitanju.

Ako malo obratite pažnju na okruženje oko sebe, primetićete da postoji veliki broj korisnika ovih dekorativnih ali i istovremeno i veoma funkcionalnih zavesa kako u privatnim stanovima, tako i u mnogim kancelarijama.

U nastavku teksta fokus čemo staviti na prednosti rolo i zebra zavesa i njihovu sve veću potražnju na tržištu.

Rolo zavese po meri – za savršeno uklapanje na svakom prozoru ili balkonu

Većina ozbiljnijih proizvođača koji u svom prodajnom asortimanu imaju i ovu vrstu modernih zavesa omogućavaju svim kupcima izradu rolo zavese po meri. To znači da je na budućim kupcima zadatak da sami premere dimenzije prozora i da ih prikažu radnicima koji su zaduženi za izradu i montažu zavesa. Rolo zavese se proizvode tačno po meri (širina i visina prozora) kako bi se savršeno uklopile u svaki enterijer.

Zavese dan noć se izrađuju od kvalitetnog platna

Zebra zavese, ili kako ih mnogi nazivaju – zavese dan noć napravljene su od najkvalitetnije vrste platna različitih materijala i dezena. Naime, mogućnost odabira je šarenolika, pa tako za svoj enterijer možete izabrati prugaste, šarene ili jednobojne modele, sve u zavisnosti od toga kakve vam boje dominiraju u stanu. Ukoliko ste nesigurni koji dezen da izaberete, uvek se možete konsultovati sa nekim dizajnerom koji će vam dati adekvatan savet i pomoći vam da se odlučite za onu vrstu rolo zavesa koja će se savršeno uklopiti sa ostalim elementima i komadima nameštaja.

Sistemi po kojima se prave zebra zavese napravljeni su od čistog aluminijuma što garantuje odličan kvalitet, pa tako mogu trajati duži niz godina.

Odlična su zaštita od sunca

Ako živite u stanu tako da je većina prostorija u njemu okrenuta sunčanoj strani, rolo i zebra zavese su odlično rešenje za ovu vrstu problem. One su praktično namenjene svim svetlijim i sunčanim prostorijama, bilo da se radi o poslovnom prostoru ili stambenom objektu s obzirom da pružaju savršenu zaštitu od direktnog prodiranja sunčeve svetlosti. Pomoću aluminijumskog mehanizma sami možete podešavati količinu svetlosti, pa tako enterijer možete u potpunosti zamračiti, ili osvetliti, sve u zavisnosti od toga šta vam u tom trenutku više odgovara.

Omiljene su među kupcima zbog lakog načina održavanja

Još jedna prednost koja krasi ovu vrstu zavesa i stavlja je iznad svih ostalih modela jeste lakoća održavanja. Prašina sa rolo i zebra zavesa se skida na jednostavan način. Jedino što će vam trebati je pamučna nakvašena krpa. Platna je potrebno pažljivo prebrisati i čekati da se prirodnim putem osuše i vaša zavesa će biti čista i blistava. Složićete se da je ovo odlična vrsta zavesa, naročito za sve one koji nemaju puno slobodnog vremena za skidanje, pranje metražnih zavesa, i ponovno kačenje.

Rolo i zebra zavese se za razliku metražnih zavesa ne peru u mašini, niti se skidaju. Tako rizikujete da će se trajno oštetiti. Kao što rekosmo, dovoljna je vlažna krpa za brisanje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nikada skuplji polovni automobili u BiH

Iz nekoliko autosalona koji se bave prodajom polovnih automobila ističu da su cijene u Njemačkoj, Švicarskoj i drugim zemljama,...

Možda vas zanima i ovo