Petak, 23 travnja, 2021

Zbog izlaska iz CEFTA-a: Tvornica duhana Rovinj će proizvoditi cigerate u Mostaru?

Nemojte propustiti

Tvornica duhana Rovinj (TDR) pokazala je zanimanje za korištenje objekta tvornice duhana u Mostaru kako bi nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju osigurala povoljniji plasman svojih proizvoda na tržište zemalja CEFTA-a, prenio je sarajevski Dnevni avaz, dok iz rovinjske tvornice danas nisu potvrdili tu informaciju – javlja Tportal.

cigarete3Direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić za Hinu je izjavio kako “nema činjenica koje bi potvrdile informaciju vezanu uz tvornicu u Mostaru”. Ipak, napominje kako TDR “razmatra različite poslovne mogućnosti kao odgovor na poteškoće koje će TDR-u stvoriti izlazak iz trgovinskog režima CEFTA-e”.

Ministar gospodarstva HNK Amer Zagorčić kazao je Avazu kako su “neki kontakti” s TDR-om već ostvareni.

“Istina, nama u ministarstvu iz TDR-a se još nitko službeno nije obratio, no mi smo pokušali stupiti u kontakt s predstavnicima TDR-a preko Gospodarske komore Mostara i očekujemo uskoro odgovor”, kazao je Zagorčić.

Većinski vlasnik mostarske tvornice duhana, koja je već godinama izvan pogona, je Vlada Federacije BiH koja je do sada sedam puta raspisivala javni poziv za prodaju svog vlasničkog udjela od 67 posto, no svi su završili neuspješno.

Nakon toga su vjerovnici, i to uglavnom radnici, pokrenuli postupak prodaje cjelokupne imovine tvornice, a javna je licitacija po sudskoj odluci zakazana je početkom juna.

(Starmo)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo