Nedjelja, 19 rujna, 2021

Zbog kapitalnog projekta Milorad Dodik će prekršiti dogovor iz RS-a? U svojstvu člana Predsjedništva BiH sastaje se sa Erdoganom

Nemojte propustiti

Čini se da će Erdoganov dolazak promijeniti Dodikov stav po pitanju njegovog učešću u radu Predsjedništva BiH.

Recep Tayip Erdogan, turski predsjednik, u petak će doći u službenu posjetu našoj zemlji. Erdoganov dolazak je najavljen prije 10-ak dana, a prema medijskim saznanjima čini se da je sada i službeno potvrđen.

Erdogan bi u Bosnu i Hercegovinu trebao doći u četvrtak navečer, a u petak je planiran sastanak sa članovima Predsjedništva BiH.

Ono što je interesantno u vezi sa sastankom Erdogana i članova Predsjedništva BiH, jeste informacija prema kojoj bi sastanku sa Erdoganom trebao prisustvovati i Milorad Dodik.

Dodik, podsjećamo, već mjesec dana ne učestvuju u radu ove državne institucije, nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo Zakon o zabrani negiranja genocida, piše Klix.

Čini se da će Erdoganov dolazak promijeniti Dodikov stav po pitanju njegovog učešću u radu Predsjedništva BiH.

Prema medijskim saznanjima, Dodik na sastanak sa Erdoganom dolazi zbog obećane investicije turskog predsjednika, a do koje je Dodiku očigledno mnogo stalo.

Naravno, riječ je o autoputu Sarajevo-Beograd, što je prepoznato kao kapitalni projekat u BiH i Srbiji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo