Srijeda, 28 srpnja, 2021

Zbog komplikovanih procedura helikopteri se čekali satima: Evakuisan mladi planinar sa Prenja

Nemojte propustiti

Na planini Prenj u mjestu Lupoglav A.K.  je učestvovao je u Memorijalnom pohodu “Lupoglav 2020” s više od 200 ljudi. On se okliznuo i pao te je zadobio višestruke povrede.

Povrijeđeni mladi planinar A.K. uspješno je transportiran s planine Prenj, odakle je helikopterom prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Zanimljivo je da su se na poziv GSS-a odazvala dva helikoptera, jedan Helikopetrskog servisa RS, a drugi Oružanih snaga BiH – doduše nakon 4,5 sata čekanja.

Mladiću je pružena prva pomoć i na svu sreću, nema teže povrede.

Inače, na intervenciju je stigao i helikopter iz Helikopterske službe RS, jer su se i oni odazvali pozivu Gorske službe spašavanja FBiH.

Podsjećamo, nakon što je direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak, na urgentni zahtjev Operativnog centra FUCZ-a, uputio dopis Ministarstvu sigurnosti BiH, putem Operativno-komunikacijskog centra (OKC), ministar Fahrudin Radončić odmah je proslijedio urgenciju prema Predsjedništvu BiH. Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i članovi Šefik Džaferović i Milorad Dodik potpisali su urgenciju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo