Subota, 27 studenoga, 2021

Zbog korona – derneka u Sarajevu: Ministar Košarac podnio ostavku!

Nemojte propustiti

Košarac se na ovaj potez odlučio nakon lavine negativnih komentara, a povodom njegovog prisustva rođendanskoj zabavi u Sarajevu.

Staša Košarac ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH, stavio je svoj mandat na raspolaganje predsjedavajućem Savjetu ministara BiH Zoranu Tegeltiji.

Košarac se na ovaj potez odlučio nakon lavine negativnih komentara, a povodom njegovog prisustva rođendanskoj zabavi u Sarajevu.

„Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara BiH, gospodinu Tegeltiji. Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka. Građanima Republike Srpske, cijele BiH i posebno svojim glasačima još jednom upućujem izvinjenje za moje neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane. Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke onlajn radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih“, naveo je Staša Košarac u izjavi koju je objavio na Tviteru i Instagramu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo