Petak, 30 srpnja, 2021

Zbog koronavirusa: Uposlenici Sarajevskog aerodroma s maskama, rukavicama i ostalom zaštitnom opremom

Nemojte propustiti

Svi zaposlenici koji su u direktnom kontaktu s putnicima obavezni se nositi maske, rukavice i drugu zaštitnu oprema.

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama te su poduzete sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja koronavirusa, potvrđeno je sa Sarajevskog aerodroma.

Svi zaposlenici koji su u direktnom kontaktu s putnicima obavezni se nositi maske, rukavice i drugu zaštitnu oprema.

– Putem monitora, internet-stranice, letaka i drugih kanala komunikacije upoznajemo i putnike o preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, a koje je plasirao Zavod za javno zdravstvo – rečeno je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Kada je u pitanju medicinski skrining, odluku o provođenju takvih mjera donose zavodi za javno zdravstvo, a čiji timovi i vrše te provjere.

– Uređaji koji se koriste za provjeru temperature putnika koriste se od institucija koje su nadležne za skeniranje putnika. Oni određuju timove i donose opremu koja je potrebna da se obavi skeniranje putnika. U ovome slučaju to su federalni i kantonalni zavodi za javno zdravstvo i sanitarni granični inspektor na Međunarodnom aerodromu Sarajevo – rečeno je, piše Avaz.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo