Petak, 17 rujna, 2021

Zbog lažnih dojava o ‘namještenim utakmicama’ uhapšene tri osobe

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Iz MUP-a RS apeluju na građane da ne vjeruju licima koja se reklamiraju na društvenim mrežama i internetu tvrdeći da imaju informacije o namještenim rezultatima sportskih mečeva, jer je riječ o prevari.

Tri osoba uhapšeno je u Čajniču zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela prevara i pranje novca, a nakon kriminalističke obrade pušteni su na slobodu i protiv njih bit će podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu o izvršenim krivičnim djelima.

U saopćenju iz MUP-a RS navodi se da su slobode lišene osobe inicijala B.S. i M.R. iz Čajniča i M.K. iz Foče, trenutno nastanjen u Čajniču.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Borislavu Stanišiću, Mihajlu Radoviću i Milanu Kneževiću.

Tokom realizacije akcije utvrđeno je da su navedena krivična djela u vezi sa lažnim dojavama o namještenim sportskim mečevima, dodaje se u saopštenju.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda Foča izvršen je pretres kuća i prostorija koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom su pronađeni i oduzeti: računar, tablet, više mobilnih telefona, SIM kartica, nosača SIM kartica, uplatnica, isplatnica i evidencija koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, kao i automobil ‘Audi A6’, četvorocikl, oko 8.000 KM, poluautomatska puška takozvana ‘papovka’, osam ručnih bombi, oko 800 komada bojeve municije raznog kalibra i tri štapina”, ističe se u saopćenju.

Ove osobe uhapšene su u nastavku policijske akcije kodnog naziva “Vektor 1”, koju su realizovali policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske po naredbi Osnovnog suda Foča, a uz kordinaciju Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da ne vjeruju licima koja se reklamiraju na društvenim mrežama i internetu tvrdeći da imaju informacije o namještenim rezultatima sportskih mečeva, jer je riječ o prevari.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo