Utorak, 18 siječnja, 2022

Zbog magle smanjena vidljivost: Oprez kod Sarajeva, Tuzle, Viteza i Kiseljaka

Nemojte propustiti

Do 3. januara do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve na području Sarajeva, Tuzle, Viteza i Kiseljaka, kao i u dolinama rijeka: Bosne, Neretve, Sane, Spreče, Vrbasa i Save.

– Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povodom Nove godine, do 3. januara do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Više s weba

Izdvajamo

Definitivno stižu sankcije: Nijemci Dodika više ne žele vidjeti ni ‘nacrtanog’

– Ne može Dodik 15 godina rušiti državu i biti u korupciji, a onda se vratiti u Predsjedništvo bez...

Možda vas zanima i ovo