Utorak, 6 prosinca, 2022

Zbog Markove smrti pokrenuta istraga, supruga Nikolina van sebe: Poslali smo čitavog čovjeka na obično snimanje, a njega su svog izbušili

Nemojte propustiti

Marko koji s Nikolinom ima sinčića od 15 mjeseci i kćerkicu iz prvog braka od 10 godina.

Tridesetogodišnji mladić iz Svilajnca Marko Stojanović koji je nakon komplikacija tokom kolonoskopije iz Ćuprije prebačen u Kragujevac, a potom u Beograd, preminuo je u Kliničkom centru Srbije.

Mladić je u ponedjeljak u Opštoj bolnici u Ćupriji podvrgnut kolonoskopskom pregledu, a zbog nastalih komplikacija, prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu, a potom i u UKC Srbije.

Mediji su izvještavali, pozivajući se na članove njegove porodice, da je mladiću tokom kolonoskopije u Ćupriji probušeno tanko i debelo crijevo.

Porodica navodi i da je osim crijeva imao i oštećenja jednjaka i plućnog krila.

Iz bolnice u Ćupriji je za RTS rečeno da je pokrenut postupak kontrole.

– Odmah po neželjenom događaju Bolnica u Ćupriji pokrenula je postupak vanredne unutrašnje kontrole svih učesnika i provjeru kvaliteta stručnog rada. Također je, u skladu sa propisanom procedurom, odmah obavješteno Ministarstvo zdravlja i zdravstvena inspekcija – potvrdio je za RTS dr Slobodan Gajić, direktor Opšte bolnice Ćuprija.

Marko je preminuo, a vijest je potvrdila za Kurir njegova neutješna supruga Nikolina Antić.

Nikolina nije bila u mogućnosti da razgovara u ovom teškom trenutku, ali je samo dan prije suprugove smrti ispričala okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

– Mom mužu Marku ljekar u ćuprijskoj bolnici probušio je i debelo i tanko crijevo tokom konoloskopije, a poslije intervencije kojoj je to hirurg zakrpio nije mogao da se probudi iz anestezije, ispostavlja se da su mu pluća probušena, pa je u komi prebačen u Kragujevac, a odatle u Urgentni centar u Beograd – rekla je za Kurir Nikolina Antić.

Kaže da su mu ljekari davali jedan posto šanse da preživi kada je nakon pregleda pao u duboku komu.

Marko koji s Nikolinom ima sinčića od 15 mjeseci i kćerkicu iz prvog braka od 10 godina.

Kako kaže njegova supruga, imao je krv u stolici pa je poslat na kolonoskopiju (snimanje debelog crijeva).

– Kolonoskopiju mu je radio dr Goran Gajić, koji mu je probušio debelo, a zakačio i tanko crijevo. Odmah je prevezen kod hirurga i kako su mi kasnije rekli doktori i u Kragujevcu i u Beogradu, hirurg je to obradio i sve zakrpio. Međutim, javlja se novi problem vjerovatno je anesteziolog pogriješio. Kako je bio intubiran tokom intervencije kod hirurga oštećen mu je jednjak i pluća, koja su praktično probušena – ispričala je Nikolina.

Ona je navela da su Marku vadili vazduh iz pluća, ali i da mu se od četvrtka stanje pogoršalo.

Problem je mozak, upao je u duboku komu i mozak mu je natekao. Rade analize da vide da li mozak uopće ima funkciju, da nije nastupila moždana smrt. Očajni smo svi, i Markovi roditelji, rodbina, prijatelji… Poslali smo čitavog čovjeka na obično snimanje, a njega su svog izbušili.

Kaže da su obilazili sve manastire, molili se svi Bogu samo da Marko dobije ovu bitku. U planu ima da tuži ćuprijsku bolnicu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo