Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Zbog Milorada Dodika: Predsjedništvo BiH bez podrške za ugovore sa Rusijom, Hrvatskom i Turskom

Nemojte propustiti

Na današnjoj sjednici se našao i Ugovor između BiH i Hrvatske o dopunama Ugovora o graničnim prelazima. Sudeći prema onome što je saopštio Džaferović, podrška je izostala i u ovom slučaju.

Dva dokumenta u vezi sa saradnjom sigurnosnih struktura Bosne i Hercegovine i Turske, nisu dobila podršku, jer, kako je saopštio Šefik Džaferović član Predsjedništva Milorad Dodik, nije glasao ni za jednu tačku dnevnog reda na današnjoj sjednici.

Ni zaključak o otvaranju konzulata Ruske Federacije u Banjaluci na današnjoj sjednici nije dobio saglasnost.

Nisu usvojene odluke o davanju agremana ambasadorima Bjelorusije i Dominikanske republike, nije usvojen ni sastav delegacije na 76. zasjedanju Generalne skupštine UN-a.

Nije prošao ni Prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma između BiH i Turske o uzajamnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka, ali ni sporazum o sigurnosnoj saradnji sa Turskom. Ni sporazum između Savjeta ministara i Republike Pakistan o borbi protiv kriminala i terorizma nije dobio potrebnu podršku.

Takođe, na današnjoj sjednici se našao i Ugovor između BiH i Hrvatske o dopunama Ugovora o graničnim prelazima. Sudeći prema onome što je saopštio Džaferović, podrška je izostala i u ovom slučaju.

Na dnevnom redu današnje sjednice Predsjedništva BiH našlo se 18. tačaka. Većinu tačaka Dnevnog reda današnje sjednice Predsjedništva BiH predložili su ministri iz SDA i DF, i to ministrica Spoljnih poslova Bisera Turković, Selmo Cikotić-ministar bezbjedosti, te ministar odbrane Sifet Podžić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo