Nedjelja, 21 travnja, 2024

Zbog neprovođenja mjera štednje traži se smjena direktora Kantonalne bolnice Zenica

Preporučeno

Kantonalna bolnica Zenica (Foto: Arhiv)
Kantonalna bolnica Zenica (Foto: Arhiv)

Upravni odbor Kantonalne bolnice Zenica, kako je ranije najavila ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona u ostavci Senka Balorda, pokrenuo je proceduru za razrješenje direktora dr. Abdulaha Granića.

Nakon razmatranja izvještaja o radu Kantonalne bolnice Zenica za prošlu godinu, Upravni odbor je konstatovano da nisu provođene njegove odluke o mjerama štednje.

Ocijenjeno je istovremeno da izlaz iz teške finansijske situacije u kojoj se nalazi Kantonalna bolnica nije moguće pronaći sa direktorom Granićem, kao i da nije moguće provesti planove koje ima Upravni odbor za izlazak iz poslovne krize.

U narednom periodu aktuelni direktor bolnice Abdulah Granić trebao bi se izjasniti o prigovorima koje mu je uputio Upravni odbor ustanove, nakon čega će ovo upravno tijelo u dogovoru sa osnivačem, Ministarstvom zdravstva Vlade ZDK, razmotriti situaciji i eventualno ići na razrješenje direktora.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas