Srijeda, 22 ožujka, 2023

Zbog neprovođenja mjera štednje traži se smjena direktora Kantonalne bolnice Zenica

Nemojte propustiti

Kantonalna bolnica Zenica (Foto: Arhiv)
Kantonalna bolnica Zenica (Foto: Arhiv)

Upravni odbor Kantonalne bolnice Zenica, kako je ranije najavila ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona u ostavci Senka Balorda, pokrenuo je proceduru za razrješenje direktora dr. Abdulaha Granića.

Nakon razmatranja izvještaja o radu Kantonalne bolnice Zenica za prošlu godinu, Upravni odbor je konstatovano da nisu provođene njegove odluke o mjerama štednje.

Ocijenjeno je istovremeno da izlaz iz teške finansijske situacije u kojoj se nalazi Kantonalna bolnica nije moguće pronaći sa direktorom Granićem, kao i da nije moguće provesti planove koje ima Upravni odbor za izlazak iz poslovne krize.

U narednom periodu aktuelni direktor bolnice Abdulah Granić trebao bi se izjasniti o prigovorima koje mu je uputio Upravni odbor ustanove, nakon čega će ovo upravno tijelo u dogovoru sa osnivačem, Ministarstvom zdravstva Vlade ZDK, razmotriti situaciji i eventualno ići na razrješenje direktora.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo