Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Zbog otkaza zapalio gazdin kamion

Nemojte propustiti

Goran Ćosić (35) iz Maglajana kod Gradiške polio je benzinom i zapalio kamion “iveko” u vlasništvu preduzeća “Vlamako” iz Banjaluke. Požar je podmetnuo u utorak, u 18.40 časova, u Gradišci, nekoliko stotina metara prije međunarodnog graničnog prelaza.

Prema priči očevidaca, Ćosić je prišao kamionu, koji je čekao u koloni da pređe granicu i rekao vozaču da pokupi svoje stvari i napusti vozilo, jer će zapaliti teretnjak.

” Vozač je u tim trenucima ostao zaprepašćen pa je odbio da izađe iz kabine. Čovjek koji je stajao pored kamiona je zagalamio i rekao da će, ako ne napusti kabinu, politi i njega benzinom i zapaliti. Vozač je tada izašao, a ovaj je vidno uznemiren polio kabinu benzinom i zapalio upaljačem “, rekao je jedan od očevidaca, koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema njegovim riječima, vatra se brzo proširila po kamionu. Ćosić je otišao i sam se prijavio policiji.

Prema nepotvrđenim informacijama, razlog zbog kojeg je Ćosić zapalio kamion je otkaz koji je dobio krajem avgusta u preduzeću “Vlamako” i neisplaćena posljednja plata.

U preduzeću “Vlamako” kažu da je pričinjena materijalna šteta oko 55.000 KM.

Vlasnik ove firme Mladen Kudra kaže da mu nije jasno zbog čega je to Ćosić uradio, jer su sporazumno raskinuli ugovor o radu 31. avgusta ove godine.

“Nismo se svađali, čak smo telefonski pričali u subotu i platu je trebalo da dobije nakon što donese navigacioni aparat, koji je vlasništvu firme, a Ćosić ga nije razdužio. Dogovorili smo se i o sastanku u ponedjeljak, ali se on nije pojavio “, kaže Kudra.

Kudra navodi da nikad nije imao problema sa radnicima, jer ima 15 kamiona i isto toliko radnika. Sve isplaćuje redovno, kako obaveze prema državi, tako i prema radnicima.

“Naša firma praktikuje da nakon prekida radnog odnosa poslije mjesec isplatimo platu, jer u tom periodu se može desiti da je vozač napravio neki saobraćajni prekršaj pa mora platiti kaznu ili nešto drugo. Nikad do sada nije bilo ovakvih problema “, priča Kudra.

U Gradišci se mogla čuti priča da je Ćosić jednom od poznanika ispričao da ima pet maraka kako bi kupio benzin kojim će zapaliti kamion. Poznanik ga je odvraćao od njegove namjere, ali očigledno nije uspio.

IZ Centra javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, rekli su da će protiv osumnjičenog biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo