Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Zbog povrede radnog odnosa: Sedam radnika GRAS-a dobilo otkaz

Preporučeno

Odluke o prekidu radnog odnosa uručene su sedmorici uposlenika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Gradski saobraćaj – GRAS” protiv kojih su podnijete prijave zbog obustave javnog gradskog prijevoza u Sarajevu, potvrdila je u izjavi za Agenciju FENA v.d. direktorica Mubera Begić-Žiga.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Ona pojašnjava da je postupak utvrđivanja odgovornosti za povredu radne obaveze pokrenut protiv 400 radnika, sedam ih je dobilo otkaz, jedna osoba oslobođena je odgovornosti, a ostali su dobili upozorenje pred otkaz.

Upravo se čita:  U Sarajevu skladišteno 21,5 tona zdravstveno neispravnih sjemenki bundeve iz Ukrajine

– U toku su postupci protiv još devet zaposlenika po prijavi grupe vozača kao i prijava protiv dvaju zaposlenika koji su izvršili verbalni napad na zaposlenika koji je vozio kombi prije puštanja GRAS-ovih vozila u redovan prijevoz – dodala je direktorica.

Naglasila je da su tri predstavnika sindikata ovog preduzeća dolazila na razgovor kod direktorice koji smatraju da nije potrebno donositi odluku o otkazu, ali je Begić-Žiga naglasila da se moraju poštovati zakonski principi i za pokretanje postupa odgovornosti i za donošenje odluke o prekidu radnog odnosa.

Upravo se čita:  Zabilježeno u BiH: Vozač kamiona polomio rampu na pružnom prelazu

Radnici GRAS-a 2. aprila obustavili su javni gradski prijevoz, a obustava saobraćaja prekinuta je 10. aprila u večernjim satima. Fehim Oruč, jedini je vozač GRAS-a koji je 9. aprila uzeo putni nalog i otišao voziti putnike na liniji Latinska ćuprija – Mahmutovac. (Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas