Subota, 26 studenoga, 2022

Zbog ranjavanja manekenke Emine Karišik: Mirza Muhović dobio pet mjeseci zatvora

Nemojte propustiti

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je sporazum o priznanju krivice te sa pet mjeseci zatvora kaznio Mirzu Muhovića (1983.), koji je 1. aprila prošle godine u hostelu Feri na Igmanu, pucajući iz pištolja ranio u nogu manekenku Eminu Karišik.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Muhović je, dakle, priznao krivicu te mu je na kraju izrečena kazna od po tri mjeseca zatvora za nasilničko ponašanje i nedopušteno držanje oružja, odnosno jedinstvena kazna od pet mjeseci zatvora, potvrđeno je za Klix.ba u Općinskom sudu u Sarajevu. U međuvremenu je Tužilaštvo odustalo od optužbi za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Sud je u obzir uzeo olakšavajuće okolnosti da Muhović ranije nije osuđivan te da je sklopio sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom na početku procesa.

Tužilac Ermin Gačanović istakao je kako smatra da će kazna imati utjecaja na Muhovića, s čime se složio i njegov advokat Muhidin Kapo, kazavši kako vjeruje da njegovom branjeniku Muhoviću nešto slično više neće pasti na pamet.

(Klix)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Upozorenje stručnjakinje: Ovi će proizvodi najviše poskupjeti!

Dodaje kako je osim napada na Ukrajinu, drugi problem izostanak poljoprivredne proizvodnje koja je vidljiva diljem svijeta Stručnjakinja za prehrambenu...

Možda vas zanima i ovo