Utorak, 7 veljače, 2023

Zbog rečenice “dobro večer čobani” dobio prekršajni nalog od 200KM i lišen je slobode

Nemojte propustiti

– Zar je moguće da sam bio u pritvoru samo zbog toga što sam rekao – ispričao je D.S. zeničkim medijima

Zeničanin inicijala D.S. policiji je rekao “dobro veče čobani”, nakon čega je odmah lišen slobode i zadržan u PS Centar. Osim pritvora u kojem je boravio od 23 sata do šest ujutro, D.S. je dobio i prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira u iznosu od 200 KM, piše portal 072info.

– Mimoilazili smo se kod prodavnice i ja sam im rekao „dobro veče čobani“. Oni su odmah skočili na mene, prislonili me uza zid i svezali me. Počeli su da vrijeđaju i psuju, pozvali su patrolu za privođenje. Kada sam došao dole, pregledali su me i napisali zapisnik. Dali su mi da potpišem papir o lišenju slobode.

Kada sam uzeo da čitam, jedan od policajca je počeo da baca papire po sobi i tjerao me da potpišem, nakon čega sam se nasmijao i odbio, jer su mi nanijeli povrede, a u nalogu piše kako sam bez vidnih povreda. Zar je moguće da sam bio u pritvoru samo zbog toga što sam rekao – ispričao je D.S.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik sa dignuta tri prsta ispratio spasioce iz RS-a za Tursku: Imao je i poruku za Erdogana

- Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i...

Možda vas zanima i ovo