Utorak, 21 rujna, 2021

Zbog “reketa” i ucjena ili katastrofalnih mikrobioloških standarda: McDonald’s zatvara restoran u Mostaru?!

Nemojte propustiti

Restoran u Mostaru, koji se nalazi u lancu McDonald’s restorana najvjerovatnije će biti zatvoren.Kontraverzne su informacije zašto se uprava odlučila za ovaj potez.

McDonald's restoran u Mostaru (Foto: Arhiv)
McDonald’s restoran u Mostaru (Foto: Arhiv)

Prema pisanju sarajevskog Avaza, razlog zatvaranja bi mogle biti višemjesečne prijetnje, pokušaji ucjena te, na kraju zahtjevi da se poštuju pravilnici tzv. Herceg-Bosne, dok su s druge strane, prema pisanju i tvrdnjama pojednih medija, katastrofalni mikrobiološki uslovi i loš odnos prema uposlenicima razlog zatvaranja restorana.

– Državnim istražnim organima uputili smo sve dokumente u kojima se od McDonald’sa decidno traži novac, a da bi prestale ucjene i kontinuirani napadi na naš rad u tom gradu. Zbog interesa istrage detalje vam ne mogu dati. Svakodnevno primamo prijetnje, ali nećemo pristati na reketiranje, ulazak u mrežu korupcije niti politička potkusurivanja, čak i pod cijenu zatvaranja našeg restorana – istakao je Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija tvrtke ”ilese 581g DL McDOnald’s”, kako ga citira Dnevni avaz.

Prema Hadžiarapovićevim riječima, kulminacija pritiska je insistiranje kantonalne sanitarne inspektorice Branke Kordić-Udovičić da se poštuje Pravilnik o mikrobiološkim standardima iz Narodnog lista ”HRHB 22/95”?!

Također je odbacio navode o postojanju bakterije u salati ili bilo kojem proizvodi za što postoje svi dokumenti, te dodao da je ista salata u superreviziji nalaza potpuno ispravna.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo