Subota, 4 prosinca, 2021

Zbog svađe dvojice: Evakuisani putnici iz Norveške na letu za Manchester

Nemojte propustiti

Putnički avion kompanije “Ryanair”, koji je trebao da leti iz Norveške za Manchester, evakuisan je prije polijetanja zbog “sumnjivog” ponašanja dvojice putnika koji su privedeni, saopćila je policija u Oslu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Avion je trebao poletjeti sa aerodroma Rygge u blizini norveške prijestolnice, kada je evakuisan.

Dvojica muškaraca privedena su nakon ponašanja koje je pobudilo sumnju, ali su kasnije pušteni, javljaju britanski mediji. 

Iz policije su na Twitteru saopćili da se situacija normalizovala, a iz pomenute kompanije da je uzbuna bila lažna i da je avion poletio iz Norveške. 

Nakon pretrage tima kontradiverzione zaštite, u avionu nije pronađen nikakav sumnjiv uređaj.

Otočki mediji, pozivajući se na policijske zvaničnike, javljaju da su privedeni bili državljanin Velike Britanije i Šri Lanke.

Navodno, njih dvojica su se glasno svađali i čulo se da su pomenuli riječ “bomba” par minuta prije polijetanja. 

Evakuacija u Norveškoj uslijedila nekoliko sati nakon što je stadion Manchester Uniteda Old Trafford evakuisan pošto je pronađen sumnjivi paket, pa je odmah pozvana specijalna jedinica vojske koja je izvršila kontrolisanu eksploziju.

Kasnije je potvrđeno da je predmet “slučajno” ostavila privatna kompanija nakon sigurnosne vježbe, u kojoj su učestvovali psi dresirani za pronalaženje eksploziva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo