Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Zbog tuče kod Donjeg Vakufa u pritvoru 4 navijača Borca

Nemojte propustiti

Nakon jučerašnje tuče navijača Željezničara i Borca u mjestu Obroci, u Policijsku stanicu Donji Vakuf privedena su ukupno 83 navijača, a četvorica njih iz Banjaluke su pritvoreni.

Foto: Depo.ba
Foto: Depo.ba

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona navode da je 11 osoba saslušano u svojstvu svjedoka, 61 navijaču je uručen prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira, dok je sedam maloljetnika pušteno, jer nije bilo osnova za procesuiranje.

Osim toga, u Policijsku stanicu Travnik je privedeno 30 navijača.

Tokom jučerašnje tuče povrijeđeno je 7 policajaca, 9 navijača Borca i 8 navijača Željezničara. Dva navijača iz Banjaluke zadobila su teške tjelesne povrede, a jedan od njih, Ž.S. (22), smješten je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. On ima krvarenje u mozgu te lomove kuka i lijeve i desne nadlaktice. Sinoć je operisan i njegovo stanje je stabilno. Drugi teško povrijeđeni navijač Borca zadržan je na liječenju u Kantonalnoj bolnici Travnik.

Navijač Željezničara A.R. (1988), koji je takođe teško povrijeđen i smješten na Koševo, juče nije operisan jer su ljekari procijenili da za tim nema potrebe. On ima povrede glave i nekoliko lomova na tijelu. Njegovo stanje je danas bolje.

Tokom prethodne noći na Koševo je primljeno još 6 navijača Željezničara, ali su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni kući.
Policija još uvijek provodi istragu u ovom slučaju, a spomenimo i to da je tokom tuče oštećeno i nekoliko vozila u kojima su navijači putovali.

(Klix)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo