Srijeda, 20 listopada, 2021

Zbog Želje i Sarajeva proteklo kolo ulazi u historiju bh. fudbala?!

Nemojte propustiti

Svjedoci smo da se iz sezone u sezone na tribinama bh. stadiona okuplja sve manji broj gledalaca.

zeljo-sarajevoOva sezone je čini se rekordna po posjeti. Rijetko je kolo gdje se okupi ukupno više od 10.000 gledalaca. Vjerovatno je glavni razlog kvalitet, pa i oni koji su prije dolazili na bh. stadine sada više vole sjediti kući i gledati neku utakmicu Premiershipa, Primere…

Jedan od razloga je vjerovatno i sigurnost. Sve učestaliji neredi koji su se dešavali na utakmicama su pridonijeli da iz kola u kolo klubovi igraju gotovo pred praznim tribinama. Tako je skoro bilo u proteklom 20. kolu BH Telecom Premijer lige BiH.

S obzirom da su Željezničar i Sarajevo svoje susrete igrali u gostima, a oni realno i imaju najviše navijača i najveću posjetu, ovo kolo bi moglo uću u historiju kao najneposjećenije. Za vikend se na osam bh. stadiona jedva skupilo oko 5.000 gledalaca, što je frpantan podatak.

U Lukavici je derbi između Slavije i Željezničara pratilo oko 2.000 gledalaca. Komšijski derbi između Čelika i Travnika je posmatralo oko 1.500, a preostalih šest mečeva, u Mostaru, Gabeli, Srebreniku, Bijeljini, Sarajevu i Prijedoru po par stotina. Tužno!

(Sport Centar)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo