Četvrtak, 23 rujna, 2021

Zdravko Čolić: Erotičnost običnih žena mi je neodoljiva

Nemojte propustiti

Supruzi Sandri nikad nisam dao povoda za ljubomoru. Zna za koga se udala, zna koliko me je žena salijetalo i zna kakav je moj posao, rekao je Zdravko Čolić (66).

Otkad je 1972. ostavio grupu Ambasadori i krenuo u solističku karijeru, sarajevski pjevač je miljenik žena. Ispred stana su ga neke čekale u vjenčanicama, pa se i pokušavale sprijateljiti s njegovom mamom da preko nje dođu do Zdravka.

Sarajlija je oduvijek znao sa ženama. Njihovo opsjedanje nije mu smetalo. U karijeri je od 219 snimljenih pjesama njih 16 posvetio ženama. Pjevao je Emily, Ruški, Julijani, Ivani, Anđeli, Jasmini, Esmi, Helen-Marie, Kristini… Na glasu je kao srcelomac, a u životu je imao samo tri duge veze.

– Drage su mi bile i one strastvene, kratke. Jedna takva noć ili možda samo pogled znao mi se duboko urezati u sjećanje. Ponekad bih se osjećao kao da smo proživjeli cijeli život u tih nekoliko sati. Imao sam divnih trenutaka, susreta, pa i kratkih veza koje su ostavile pečat. Odvojio bih jedno od drugog, te tri duge veze od strasti – rekao je Čola.

Danas ga obuzme sjeta kad govori o obožavateljicama jer mu zbog osiguranja teže priđu nego nekad. Najpopularniji pjevač bivše Juge ne taji kakve su ga žene privlačile. Moglo je pored njega biti sto misica, no kad bi pored njega prošla jedra sobarica, Čolin bi pogled odlutao, a misice ostajale same. Miljenik svih žena najviše voli one prirodne, iz naroda.

– Ta erotičnost običnih žena mi je neodoljiva. Uvijek me uzbuđivalo prirodno, normalno, one punije, jedre žene. Svako ima svoj ukus, no to ne znači da nisam volio i misice – rekao nam je Zdravko.

Sa suprugom Sandrom vjenčao se u tajnosti 2001. godine. Mjesecima niko nije znao da je Čola u braku.

– Dogovorili smo se s matičarkom da pomakne moje ime nekoliko stranica unazad, kako njene kolege to ne bi odmah sutra vidjeli. Uspjela je ostaviti prazno mjesto na nekoliko stranica unazad, pa se tek za mjesec i po to otkrilo – raspričao se Čolić, koji se ponosi kćerima Unom i Larom.

U braku se, kaže, ničega nije odrekao.

– I dalje mislim da se čovjek ničeg ne treba odricati. Više ne izlazim svaku večer na lumperajke. Porodčnom čovjeku je mjesto kući, ali kad se radi koncert, turneja…, podrazumijeva se da ću zaglaviti na tim druženjima. Još imam i snage i energije. Našao sam zlatnu sredinu, što je u ovim godinama najpristojnije – kaže Čola.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo