Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Zelenski odbio pomoć Amerikanaca u evakuaciji te poručio: Ovo je borba! Trebam oružje, a ne prijevoz

Nemojte propustiti

“Ovdje je borba. Trebam oružje, a ne prijevoz”, poručio je Zelenski.

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski je odbio ponudu Sjedinjenih Američkih Država da mu pomognu u evakuaciji iz Ukrajine.

Agencija Associated Press (AP), pozivajući se na obavještajne izvore, je objavila šta je Zelenski odgovorio Amerikancima.

“Ovdje je borba. Trebam oružje, a ne prijevoz”, poručio je Zelenski.

Upravo se čita:  Policija traži atraktivnu kriminalku. Drogirala ga i pokrala Rolexe: 'Uzela je obje čaše. Pametno'

List Washington Post, pozivajući se na američke i ukrajinske zvaničnike, je također objavio da je ukrajinskom predsjedniku ponuđena pomoć u evakuaciji. U jednom od obraćanja na društvenim mrežama je istakao: “Kada nas napadnete vidjet ćete naše lice, a ne leđa.”

Tvrdi da se nalazi u Kijevu te da ne namjerava napustiti zemlju. Prema njegovim riječima, označen je kao neprijateljem broj jedan, a njegova porodica je označena kao neprijatelj broj dva.

Upravo se čita:  Pala grupa bh. kriminalca koji su krali katalizatore po Njemačoj

Zelenski je ruskog predsjednika Vladimira Putina pozvao na pregovore. Između ostalog, zatražio je i od Izraela da posreduje u pregovorima. Putin je odgovorio da je Rusija također spremna za pregovore te da bi oni trebali biti u Minsku. Međutim, Putin je pozvao ukrajinske vojnike da izvrše državni udar poručivši im da će s njima dogovor biti izgledniji, nego s vlastima Ukrajine

Pročitajte još

Izdvajamo

Brojne višečlane porodice ostale bez 350 KM dječijih dodataka

Pronatalitetne mjere, da bi opravdale svoj naziv moraju biti biti dugoročne i ne isključivati jedna drugu, poručio je demograf...

Možda vas zanima i ovo