Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Zelenski: Rat se može završiti samo diplomatskim putem

Preporučeno

“Želimo da se sve vrati kao što je bilo ranije, ali Rusija to ne želi”, kazao je ukrajinski predsjednik ne objašnjavajući detalje.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da bi samo diplomatski prodor, a ne potpuna vojna pobjeda, mogao da okonča ruski rat protiv njegove zemlje.

Zelenski je ukrajinskoj televiziji kazao da će rat biti krvav, ali da će se definitivno okončati diplomatskim putem.

Upravo se čita:  Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

“Razgovori između Ukrajine i Rusije će se odlučno voditi. U kom formatu ne znam – sa posrednicima, bez njih, u široj grupi, na predsjedničkom nivou“, kazao je.

Zelenski je naveo da postoje stvari koje se mogu postići samo za pregovaračkim stolom.

“Želimo da se sve vrati kao što je bilo ranije, ali Rusija to ne želi”, kazao je ukrajinski predsjednik ne objašnjavajući detalje.

Upravo se čita:  Djevojka (16) namamila u šumu taksistu koji je silovao: Pojavila su se njena braća s užetom, a o epilogu bruji cijela Švedska

Podsjetio je na apsolutni preduslov Kijeva za nastavak pregovora da Rusija ne ubija ukrajinske vojnike koji su branili čeličanu Azovstal u Mariupolju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo