Utorak, 30 svibnja, 2023

Zelenski u novom obraćanju poslao poruku Putinu: Umjesto oprosta, bit će sudnji dan

Nemojte propustiti

“Kaznit ćemo svakoga ko je počinio zločine nad našim civilima, na našoj zemlji…”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u videoobraćanju kritizirao je zapadne zemlje jer ne reagiraju na najave iz Moskve o velikom napadu danas te je poslao poruku Putinu.

“Nećemo oprostiti uništene kuće. Nećemo oprostiti projektil koji je naša protuzračna odbrana danas srušila iznad Okmatida. I više od 500 projektila koji su pogodili našu zemlju, naše ljude, našu djecu.

Upravo se čita:  Uhapšen Bosanac u Njemačkoj, odmah je smještan iza rešetaka

Nećemo oprostiti strijeljanje nenaoružanih ljudi. Uništenje naše infrastrukture. Nećemo oprostiti. Stotine i stotine žrtava. Hiljade i hiljade patnje. Ni Bog neće oprostiti. Ne danas. Ne sutra. Nikad. I umjesto oprosta, bit će sudnji dan.

Kaznit ćemo svakoga ko je počinio zločine nad našim civilima, na našoj zemlji. Naći ćemo svakog gada koji je pucao na naše gradove, na naše ljude, koji je bombardirao našu zemlju, koji je dao naredbu i stisnuo start. Neće biti mjesta na zemlji na kojem ćete se moći sakriti. Osim groba”, rekao je Zelenski.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo