Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Želite biti pilot u Wizz Airu? Evo koliko košta školarina za kurs

Autor:Akta.ba

Preporučeno

Kadeti su dužni da plate samo 13.950 eura prije kursa, a preostalu naknadu aviokompanija plaća ako kadeti ispune standarde koji se zahtijevaju nakon petog mjeseca obuke.

Wizz Air, evropska najbrže rastuća i ekološki najodrživija aviokompanija na globalnom nivou, objavila je da povećava zapošljavanje na svojoj Akademiji pilota, vodećem programu obuke na tržištu za visoko motivisane kandidate da dobiju licencu komercijalnog pilota. Od njenog pokretanja 2017. godine, preko 100 kandidata je uspješno završilo program i sada rade u Wizz Airu kao piloti, piše Akta.ba.

Program Wizz Air Pilot Academy pruža jedinstven, jednostavan i finansijski pristupačniji put da postanete komercijalni pilot u Wizz Airu. Program obuke, koji prihvata prijave kandidata sa malo ili bez iskustva, traje 18 mjeseci i dostupan je i na Trener Flight Academy u Mađarskoj i Egnatia Aviation u Grčkoj.

Integrisani ATPL program počinje Ab-Initio obukom gdje će kadeti steći teorijska znanja i vještine potrebne da postanu piloti. Kadeti koji uspješno diplomiraju napredovat će na napredniju obuku, koja uključuje petosedmični prelazni kurs za operacije Airbus A320. Nakon toga, kadeti će proći posebnu obuku za aviokompaniju Wizz Air, prije nego što postanu punopravni prvi oficiri aviokompanije.

U poređenju sa drugim programima avioprevoznika, školarina za kurs košta 61.460 eura. Kadeti su dužni da plate samo 13.950 eura prije kursa, a preostalu naknadu aviokompanija plaća ako kadeti ispune standarde koji se zahtijevaju nakon petog mjeseca obuke.

Kadeti će preostalu naknadu plaćati u ratama kada dobiju punu platu kao prvi službenici u Wizz Airu.

Ambiciozni piloti koji žele da saznaju više o programu mogu se pridružiti Wizz Airovom virtuelnom danu otvorenih vrata 12. decembra 2022. u 17:00 (CEST), a registrovati se možete putem linka.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo