Petak, 27 siječnja, 2023

Želite li lijepu kosu i kožu ovo nikako ne smijete raditi!

Nemojte propustiti

Kad se radi o izgledu i ljepoti, ponekad uz minimalne napore i u kratkom vremenu možemo postići odlične rezultate. No, je li to uvijek i najbolje rješenje.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Postoje prečaci koje bismo trebali izbjegavati u širokom luku, a svejedno namjerno posežemo za njima iako smo svjesni da od toga imamo više štete nego koristi. Donosimo nekoliko primjera i objašnjenja zašto ih nikako ne biste smjeli koristiti.

Vrući tretmani mokre kose – Oprali ste kosu i žurite van, ali morate je ispeglati? Ovo je greška koju rade mnoge žene, no ovim potezom zdravlju i dobrom izgledu svoje kose potpisale su smrtnu presudu. Sjetite se ovoga kad idući put krenete peglati još uvijek mokre pramenove.

Spavanje sa šminkom – Došli ste doma nakon napornog dana i sve što želite je ubaciti se među plahte. A što je sa šminkom i zubima? Budite iskreni, koliko ste puta ovo napravili? Da, ovo je najlakše učiniti, ali spavanje sa šminkom može ostaviti trajne posljedice na vašoj koži. Stoga, prije svakog odlaska na spavanje potpuno uklonite sve tragove šminke i kožu nahranite hidratantnom kremom ili uljem.

Istiskivanje prištića – Niko, ali baš ntko ne voli vidjeti prištiće na svom licu. Istiskivanje prištića i mitesera, u nadi da ćete tako riješiti problem, nije način za kojim treba posegnuti. Tako samo širite bakterije i riskirate nastajanje još većih upala i ožiljaka. Najbolje bi bilo da pustite da se prištić sam povuče, a u međuvremenu kožu tretirate umirujućim i hidratantnim sredstvima.

Nenanošenje kreme za sunčanje – Ako postoji neka stvar koju nikako ne biste trebali zanemariti, onda je to krema za sunčanje koja kožu štiti od štetnih sunčevih zraka. Samo nekoliko minuta koje ćete potrošiti na nanošenje kreme spasit će vašu kožu i održati je zdravom i mladolikom.

Neodržavanje četkica za šminku – Bakterije se veoma lako šire po spužvicama, kistićima i četkicama za nanošenje šminke. Redovite ih perite jer u suprotnom riskirate neku gadnu upalu na koži. Možda vam se ovo čini kao trošenje vremena, ali vjerujte da je ovo jedna od onih dobrih navika koju trebate usvojiti.

Brijanje dlačica na licu – Ako ste žena i palo vam je na pamet da te tri dlačice oko usana jednostavno obrijete, nikako i nipošto to nemojte učiniti. Ono što će nakon brijanja izrasti na tom mjestu, puno je gore od trenutačnog problema.

Šminkom na šminku – Dodavanje šminke na već postojeću jedna je od najglupljih stvari koju možete napraviti. Nanošenje pudera na već postojeći puder ne samo da će ‘zacementirati’ pore, nego takva ‘žbuka’ nije nimalo privlačna i poželjna. Dvaput razmislite prije nego licu priuštite tako nešto.
(Cafe.ba)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo