Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Želje današnje djece: Tata deseti najtraženiji poklon od Djeda Mraza

Nemojte propustiti

Nedavno istraživanje u Velikoj Britaniji otkriva da je ”tata” na 10. mjestu liste najtraženijih poklona od Djeda Mraza

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Prema pisanju londonskog “Telegrafa”, mnoga djeca su spremna da zaborave na najnoviji iPad, igračke, slatkiše ili kućnog ljubimca samo da bi ponovo imali oca koji će brinuti o njima.

Prvo mjesto na listi najtraženijih poklona, takođe, bi moglo da bude veliko iznenađenje za mnoge roditelje jer se na njemu nalazi brat ili sestra.

Na drugom je pravi irvas, a na trećem živi konj, dok je na četvrtom nekako neočekivano automobil.

Istraživanje, koje je obuhvatilo djecu staru između četiri i 12 godina, pokazalo je da djeca najviše traže i psa (5), čokoladu (6) i lizalicu (7).

Na osmom mjestu je snijeg, a na devetom kuća.

Među 50 najtraženijih poklona od Djeda Mraza, 17 se odnosi na kućne ljubimce i druge životinje – magarca, pile, pa čak i slona.

Na listi se pojavljuju i čisto materijalne stvari kao što su iPhonei i iPadi. Oni najmaštovitiji traže mjesec, mašinu za putovanje kroz vrijeme ili… cveklu. Jedno dijete je tražilo Evu Longoriju, a drugo Harija Stajlsa, pjevača grupe “One Direction”.

“Mama” kao poklon za Božić zauzela je tek 23. mjesto na listi.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo